Monday, July 5, 2010

Dompot-Dompot Membakar Lemak

Hari ni 3 julai 2010 startla kitorang punye cabaran, iaitu cabaran untuk menurunkan berat badan masing2. pengerusi dia ayuni, hehehe. kalau dia yg tak basuh otak kitorang mesti kitorang taknak berubah.
sebelum ni memang berat, tapi gara2 duduk 2bulan kat rumah, semua badan lg bertambah naik. lagi2 aku.. ye aku memang dah besar skg, badan pun dah macam setalam. orang kata diet ramai ramai ni best, sebab kita rasa bersemangat bila tengok orang lain diet.
Petang tadi lepas buat warm up sume, kitorang main kosong lobang tikus ngan selipar beracun. peserta-peserta nya ayuni, alin, dini, aina, aku, fatin. memang kelakar sangat tapi penat. HAHAHA. secara tak langsung aku tak sedar yang aku tengah berlari je mengejar musuh2 kitorang tu. gila busuk hati nak kasi team dorang kalah. cuma aku doa agar hati aku ni kuat, sentiasa bersemangat sampai kitorang achieve target kitorang. sayang korang sume.
Terima kasih gak kt membe2 kelas aku. terutamanya amirul, amy, bulan, syra cz bg semangat, and nasihat. :)

PESERTA : Adlin, Ayuni, iyka, Eisha, Dini, Aina
TEMPOH MASA : 1 bulan
TARIKH : 3 Julai-5 Ogos
TARGET : 10kg


Pesanan ayuni untuk diri dia ngan kami kami
-jujur pada diri sendiri
-jaga kesihatan
-banyak minum air kosong
-jangan makan makanan berminyak
-kalau x tahan isi perut.. ok?
-makan kunyah lame(40kali atleast)
-lepas makan baru minum air..jgn selang seli
-banyak kan exercise yg berat n ringat before tido
-sit up 30x before tdo...n after..
-jangan stress sangat..macam mana korang semangat nk susut..macam tu jugak semangat dengan study okey?
-saling ingat mengingati n tegur
-try to achieve target 2 weeks 5 kg.

2 comments:

farah said...

ouh...amy pun maw try...:)

Cik Ct Fadzil™ said...

2mggu 5kg???? perggghh pngsan akak kalu btul jdi cmtu! hehehek.. ;)
brat akak pn mkin naik gk lyka.. dlm msa smggu naik 1kg.. skng akak pn dlm diet gk.. heheek.. ;)
ayuh kita sma2 diet scra shat!! :)