Thursday, October 17, 2013

Elektrik Cinta

Assalamualaikum, kita nak kongsi cerita, semalam kan 1 USJ tak ada elektrik . wahh takde kene mengena langsung ngan tajuk kat atas kan . kekeke . Nak dijadikan cerita, time blackout tu saya sorang2 kat bilik. Nak menjerit, nak meraung, pikir diri ni dah besar. hee :) tapi hakikatnya sangat menakotkan suasana masa tu. bayangkan anda bukak tingkap semua gelap. rumah2, kedai2 semua gelap. ish gelap gelita rasa bumi ni. kami pun sebulat suara buat keputusan keluar dari rumah. alahai nak turun 8 tingkat tanpa lif memang memerlukan kudrat yang lebih, (khas untuk ibu bapa ku) . hee kitorang pun decided pergi karaoke, hoyeeyeaahhhh . lama sungguh rasa tak melalak dengan family. sampai la jiran msg inform dah ada elektrik baru la kami balik. Dah balik masing-masing melantak and then terus tidooo . mana la masing-masing tak tembam T_T (termasuklah aku) wuwuwuwuw .


Emmwuahhx mwuahhhx Love them so much !

Sunday, October 13, 2013

Kebahagiaan :)


Sebelum makan, ayah bukan main borink mnnggu makanan . Bila makanan dah smpai, gelojoh sungguh sampai tersedak2 makan. memang gelak tak ingat dunia tgk mata ayah merah berayaq. hahahaha. Sup perutnya pedas sgt kan ayah kan ..

 

mama saya selalu cun lebih dari saya. dah ramai orang cakap den ni adik mama. huhu. mama senyumm sampai ke telinga, saya pula masam mencuka. hehehe sayang mama sangat sangat..



Adik yang tersayang . sebulat hati buat Duck Face. Walaupun kakak kuat membebel, tpi semua untuk kebaikan korang . bila korang nak sedar ni ha, haiyaakk


Alhamdulillah Ya Allah, sesungguhnya aku amat bersyukur kepadaMU atas segala nikmat yang telah Kau kurniakan padaku. Syukur aku masih dilimpahi rahmat dan kasihNya, melalui ibu dan ayah yang sangat menyayangiku, keluargaku, dan orang-orang sekeliling yang mengambil berat tentangku.. Syukur Ya Allah atas kebahagiaan ini..

Friday, October 11, 2013

Perosak Perhubungan..



Kamu pernahkah jadi orang ketiga dalam perhubungan ? Pernahkah hubungan kamu diganggu orang ketiga? Siapa orang ketiga tu ? Apa yang dimaksudkn dengan orang ketiga ? Apa yang saya fahami orang ketiga itu ialah manusia yang muncul dalam sebuah perhubungan. Tak kiralah yang sedang bercinta, bertunang atau yang dah berkahwin..

Kenapa orang ketiga nampak mcm desperate? dah tahu kan orang tuh dah ada bf/gf or suami/isteri kenapa still nak contact or mencari bf/gf or suami/isteri orang. Just imagine, pasangan yang dah bertahun-tahun couple tetiba putus gara2 orang ketiga dan pasangan suami isteri yang selama ni bahagia bersama anak2 kini jadi renggang. Takde rasa bersalah sikit pun ke dalam hati orang ketiga tuh ?

Saya faham orang ketiga atau rampas merampas tak akan berlaku kalau gf/bf or suami/isteri tak melayan kehadiran orang ketiga tuh. Tapi still orang ketiga yang salah sebab kenapa dia gatal nak ganggu hubungan orang? Better terima saja kenyataan yang girl or boy tu dah berpunya. Tapi biasanya manusia mcam ni sanggup buat apa pun asalkan apa yang dia nak dapat.

Apa yang saya dah pernah nampak depan mata, orang ketiga ni lah dugaan dan risiko dalam hubungan. Orang ketiga lah yang paling banyak hadir dalam perhubungan seseorang. Even dalam rumah tangga pun ada yang hancur dek kerana orang ketiga , dan ada juga si isteri yang merana, menyimpan segala luka yang terpendam demi anak-anak.  Setiap yang terjadi pasti ada hikmahnya. Orang ketiga adalah dugaan atau risiko untuk dilepasi. Dalam hidup ni banyak dugaan yang perlu kita tempuhi, jadi tempuhilah dugaan itu kalau kita mahu kebahagiaan yang berpanjangan. Jangan pernah beralih arah andainya dah sematkan namanya di hatimu. Teruskan hingga ke garisan terakhir

Pesanan untuk orang ketiga. Jangan pernah gembira di atas penderitaan orang lain. Carilah kebahagiaan kamu sendiri. Sebolehnya jauhilah orang yang sudah bahagia dengan kehidupan masing-masing. Mungkin satu hari nanti ada insan lain yang lebih baik yang akan sentiasa bersama-sama dgn kita  hingga ke akhir hayat. Itulah qada dan qadar yang sudah tertulis dalam suratan hidup kita. Life must go on. 

p/s: Janganlah jadi orang ketiga yang merosakkan hubungan.

Thursday, September 5, 2013

I miss you dad !

This week my dad went to KKB bcs there was a seminar for anggota2 PDRM and this seminar held from monday to friday . Sbelum ni, ayah takde peluang nak pegi seminar sbb when nak pergi je, PDRM buat ini la itu la . so the seminar always cancel postpone cancel postpone. Bila seminggu ayah takde kt rumah, rasa sangat booosan, sunyi. I just talked to myself, bila ayah nak balik bila ayah nak balik . kalau ayah balik keje, berlari kluar bilik sambut and prkataan prtama yg keluar AYAHHHHHH and ayah jwb IYEEEEE . best best.  ayah slalu dengar apa je masalah saya . tak kira pasal boyfriend , kawan2 or peribadi . and dia akan respond balik apa yang saya dah ngadu tu. Esok dh Jumaat ! Ayah dah habis kursus, ayah balik esok . yesh yesh . Ayah mintak nak makan nasi impit dengan kuah kari . hehehe tak sabar nye nak pergi mydin pagi2 ni beli barang2 nk masak .


Love you . Respect you . Miss you


Harap2 menjadi ..

You may not know the result and what is going to happen if you try this cik Juwa, but if you do not try, nothing will happen . Its okay to spending ur money sikit, kita try je okay . tak jadi takpe, we use and usaha cara lain .. chaiyoook juwa !

Thursday, August 22, 2013

Catatan dari dia...

Menitis air mata saat membaca catatan yang dikau tujukan..
sesungguhnya sy sentiasa memaafkan awak dari dulu hingga sekarang..

aku memerlukan masa
untuk memenangi cinta itu
aku akan berada disana

cinta adalah cinta
dapatkah aku membawa kembali cinta itu suatu hari nanti
aku akan berada disana

aku akan melawan
untuk memenangi cinta itu
aku akan berada disana

cinta hanya cinta
dinding itu akan hancur suatu hari nanti
aku akan berada disana

jika kita akan pergi lagi
dari awal sepanjang perjalanan
aku akan cuba mengubah
parasit yang membunuh cinta kita

kau telah membina ia sehingga begitu kuat
aku terlalu lambat
adakah tiada kesempatan bagi ku
untuk memulakan sekali lagi?
aku masih mencintai mu

aku akui aku telah melukai kau,aku sedar
apa yang telah engkau alami
berikan aku kesempatan
ini bukan yang terakhir

aku masih menyintai kau
aku masih menyintai kau
aku perlukan cinta kau
masih menyinta kau,SYAFIQA EZURA

Saturday, August 17, 2013

Tolong pergi jauh .

Hi, Assalamualaikum..

Dah hampir 2 tahun rupanya saya tak menulis blog . inilah tempat saya meluahkan perasaan, suka dan duka bila tak ada siapa yg mmpu mendengar selain Allah s.w.t . saya tak faham kenapa. perlu ke hadir untuk gnggu kebahagiaan saya? saya tak mintak banyak pun. cuma beri sedikit ruang untuk saya. saya baru nak mulakan hidup baru. saya baru nak hilangkan kekecewaan saya. awak dan anda tak faham.

saya pun ada hati dan perasaan. saya perlukan sesorang untuk hiburkan hati saya. bukan mudah untuk saya selesa berkawan dengan orang. tapi bila saya dah mula selesa, anda datang mengganggu. cukuplah, selama ni saya dah banyak mengalah melihat anda. saya dah korbankan perasaan kekecewaan saya. Takkan saya nak biarkan hati dan perasaan saya semata mata nak puaskan hati orang lain ?

Tolonglah anda faham saya. Saya tak minta apa apa pun cuma tolong jangan ganggu hidup saya. Beri saya peluang untuk hidup bahagia disamping mereka mereka yang sudi beri kebahagiaan kepada saya.