Friday, June 11, 2010

Mandi Manda

Tanggal 8hb Jun, kami sekeluarga bertolak dari Shah alam ke Gedangsa, Perak untuk melawat sahabat lama aku. Memang dah lame tak jumpe limbong tu dengan adik2 dia yang mengonk ^_^ Sampai je umah lynn , aku terus melantak, hohoho. Keluarga aku ngan keluarga lynn merancang esoknye nak g berkelah, nak mandi sungai kat sungai Bil. Ni bukanlah kali pertama aku pergi sungai bil. Sungai tu lebih kurang 40jam dari gedangsa. Alhamdullilah perancangan kitorang brjaya. Pagi tu kul 6 pagi aku ngan lynn bangun, terus masak nasi lemak, goreng itu ini. Nak buat bekalan kat sane nanti.
Setelah semua berkumpul, kamipun memulakan perjalanan. Perjalanan memakan masa lebih kurang 40 minit.
Setelah sampai kat sungai Bil.. kami laju2 parking kereta, :p Aku terus keluar kereta ambik udara segar. Masa kitorang datang, tak ramai pengunjung yang berkelah di situ.
Tapi lepas aku letak je barang-barang kami, terus berduyun-duyun kereta datang. wahhh~ makin meriah ni
.

Aktiviti perkelahan kami dimulakan dengan membakar hidangan iaitu ikan dan daging. Makanan lain telah dibawa siap dari rumah.. nasi lemak, mee hoon,kuih, minuman n bla bla bla. Kumpulan kanak-kanak termasuk aku (ha ha ha ) telah awal-awal lagi mneruskan aktiviti bermandi manda. Pastu sorang-sorang turun , muke dorang nak turun sungai tu agak kelakar la, buat aku gelak terkekeh dlm sungai tu hahaha. Agak-agak perut da main shuffle, aku terus naik makan. Dah habis makan, campak pinggan kertas dlm tong smpah terus smbung mandy! smpailah petang ,. Agak2 dah pukul 2.30 kami pun naik utk tukar baju..tapi malangnye, masa nak salin baju tu.. tandas kat situ tak payah cakap la, teruk gile.. last2, makngah lynn dengan menggunakan kebijaksanaan otak nye, dia bina tandas rekaannya sendiri.. jeng jeng jeng :p
cakk ! tandas kami hanyalah bertemakan tirai .. tapi pape pun memory masa merebut nak tukar baju ramai2 tu memang takleh lupe la beb.. haishhh, kelakar kelakar. bila jam dah menunjukkan pukul 3petang , kami pun balik :)
penunggu sungai bil, ha ha ha~

6 comments:

Cik Ct Fadzil™ said...

salam.. lyka.., beznya bkelah...
smpai hti lyka xajak akak skli.. huk2.. ;((
heheek.. ;) akak mgatai ja taw... ;)
akak da lma xg mndi d sg batu.. hehee..
kalu d tmpt akak ni d tt hyun.. bez gler!
ia lbih krang mcm sg bil.. :)
unik laa nma sg tu.. :)

p/s ; lyka.., akak ska lyka cment pjg2.., mgeratkn slaturhim.. :) klu lyka na kngsi apa2 pn akak open ja taw.. :) wassalam..

Liyka said...

salam. hehehe. akak la tidur tak sedar2. lyka kejut akak tak bangun gak, lyka gerak jela tinggalkan kak ct. hehehe. :D

wahh peliknye name sungai tempat akak tu, tempat lyka ni ikan pun leh nmpak. takot nak mandi mule2, hehehe ;)

ouh, lyka ingatkan akak serabut kalau lyka taip pnjang2 ni,ni akak da kasi lmpu hjau leh la lyka karang mcm buat karangan spm. hehe. grau je kak, apepun mekasih kak ct banyak bagi lyka smgat. :) akak pun law ade mslh yg nak dikongsi , cte je la ye..lyka sudi dengar ^^

NU.YA.RA said...

waaa.....liyka membuatkan saya terasa ingin pergi berkelah!

Liyka said...

nuyara>> hohoho, jum pakat ramai2 g kelah .. hee:) skali skala memang best.lagi2 bila tengah cuti ..^^

awien said...

eika mengong tak ajak pun
tapi sungai bil aku dah penah gi dah dgn bf aku
cari kat post aku sebelum ni
hahaha
best wey sungai tu
ngeee
rindu lah lynn dengan adik-adik nye :)
eika
aku keje kat starbucks sunway 2

Liyka said...

waaaa~ bukan tak nak ajak, tapi ni keputusan tibe2, saje nak balik. aku bosan lah tak keje weyhh.. huhu.
boleh la taan sungai ni, agak deras tu yg best. hehehe.
aik? hari tu ang kate keje kat KFC, aku baru g sunway ari tu.. tapi tak pasan lak . hhuhu :) nanti aku g lagi aku carik ko. :P