Sunday, November 7, 2010

Tag DUApuluhLIMA kakak CT :)

assalammuailaikum dan selamat petang kepada para blogger .

di hari hari yang lepas, diriku telah ditag oleh KAKA CT yang sangat baik orangnya. terima kasih banyak banyak akak Ct (^_^) Dah lama lyka tak dapat tag. tapi tag kali ni memang buat mata aku terbuntang kejap . wooo~ kena cerita DUApulohLIMA perkara pasal diri kita? *banyaknyeee wehh. aku takmao cakap panjang, aku nak start taip dah ni . jeng jeng jeng :)

 
 
1) aku tak suka lelaki yang rambut panjang. Sangat merimaskan .

2) aku agak manja dengan adik aku sebab dialah abang dan dialah adik. adik aku selalu cakap aku gedik. Anti betul dia dengan aku.

3) aku suka tengok girl yang cantik-cantik. Bukan sebab aku lesbian.. bukan bukan ! aku suke tengok cara pemakaian dorang jee .

4) aku seorang yang ‘gayat’ mean takut tempat tinggi. aku tak suke tengok pemandangan dari tempat yang tinggi . tapi kalau nak naik roller coaster aku oke je.

5) aku suka main dan mandi hujan,  tapi kalau aku tengah cun cun nak keluar jalan, tiba2 hujan lebat... huh, wa tak suke!

6) aku seorang yang cuai , dan sangat tak pandai jaga barang .

7) aku sangat suka drama, filem, lagu korea korea korea . minat 2PM dengan ShiNEE.

8) aku sangat suka bau hujan dan bau rumput rumput :)

9) aku mudah terasa, tapi takdelah smpai bende kecikpun nak terasa .  aku memg cepat merajuk, tapi esoknye ok laa..mksdnye disini, aku juga senang cool balik .


10) aku tak suka mengira , aku tak suke tengok nombor , bila start tengok nombor aku mudah pening dan pening .

11) aku sangat suka makanan pedas, tapi aku tak tahan pedas .

12) aku sangat takot luar biasa dengan LIPAS . bukan aje lipas , tp haiwan yang berkaki banyak.

13) aku suka tengok perempuan remaja yang kecik kecik comel lote . nampak awet muda sangat .

14) aku suka anak patong , tak kira lah teddy bear, teddy goat ke , segala yang patong2 aku suka . sebab bende alah tu sangat comel , boleh buat aku happy sangat bila dapat pelok .
 .
15) aku sangat mudah tertekan, tak kira lah pasal family, cinta, pelajaran atau kawan.. cara terbaik adalah nangis.

16) aku diciptakan menjadi seorang insan yang sangat pemalu dan tak ada keyakinan diri. pernah bertembung dengan kawan kat facebook n myspace secara berdepan . benda pertama yang di buat lepas
nampak mereka  ialah pusinggg dan larii .. ini kisah benar.

17) kawan baik aku yang aku sangat bangga ialah Nur Syazlin bt Idris. dia seorang kawan dan  kakak yang sangat tabah dalam menghadapi dugaan dalam hidupnya, dan sangat berkeyakinan tinggi .

18) aku sangat suka warna merah jambu, purple, putih dan kelabu .

19) aku jenis orang yang takleh study kalau bunyik lagu kuat sangat or dengar suara orang berborak kuat2 . .

20) aku selalu berangan nak perabot yang semua warna putih dalam bilik hehe .

21) suka minum air teh o ais, suka gileee! dah la sedap, murah lak tu..  (kedekot). kalau bab makan lak , aku telan je ape yang ada..

22) suka tengok lelaki yang kemas, aku tak perlu lelaki kacak , kemas juga sudah cukup.

23) aku suka tengok cerita yang seram , bunuh membunuh , tapi lepas je tengok aku akan teringat2, pastu mulalah takleh tidur. senang cite aku saja suke suke mencuba dan mencabar diri tengok benda benda macamtu.

24) aku adalah antara individu yang suka habiskan duit. tak tahu kenapa. tapi sampai sekarang alhamdulillah dah berkurang sikit perangai membazir ni.

25) whoaaahh~ akhirnya, ini yang terakhir.. aku jenis orang yang kuat pendam perasaan . kadang-kadang benda yang dah 2tahun berlalu pun aku boleh ingat. pheww~

-TAMAT-

berpeluh-peluh aku memikirkan apa aku nak senaraikan sampai 25. terima kasih banyak sekali lagi kat kak ct sebab tag lyka . so siapakah yang akan meneruskan perjuangan senarai-senarai niey???? ok.. dengan ini, anugerah pilihan aku jatuh kepada....


cukup tak lima orang ?? hehehe . rasa macam ramai yang dah  buat tag ni.
kepada kawan kawan yang terkena , kalau korang taknak buat pun takpe kayh, just saya nak tau lebih pasal korang je .

sesiapa yang tak tersenarai tapi nak try boleh la amik tag ni, amik tau , amik je ..

7 comments:

Cik Ct Fadzil | C.C.F™ said...

salam..
sma2 ksih lyka... ((^__^)) <33
& trma ksih jga taw sbb wt ia.. ((^__^)) <33
wrna kgemaran~ kita ada chemistry laa.. ((^__-)) <33
p/s : go acha fghting 4u life!
solt jgn tggal.., jdi ank slehah.., & fcus stdy sgguh2 taw dear... <33

Liyka said...

salam.. hehhe. tau takpe, lyka pun suke warne yg akak suke .
terima kasih kak, iyka akan ingat pesan akak ni, akak ct pun same tau , thx a lot :)

mrbrightside said...

wahahaha..
name hamba berada di atas sekali..
ape yg perlu patik lakukan tuanku???
i like no 16..
hahahahaha..

Dee Zahari said...

lyka. ko tag aku ke?

nak nak nak..

thanks lyka .<3

syyraakhairunnysa said...

tu nama aku ker bukan ?
aku ta perasan kan ?

hahah
kalau bukan nama aku , abaikan comment ini .
hahah

Liyka said...

shaher> nnti aku ajar kau ye nyah .

dee> same2 dee. aku suke je tag2 org ni hahahah

syyraa>mengong tui kwn aku ni, tu kau lah makcik hahahha . sape lagi yg ade nma cmtu hahaha..

mrbrightside said...

cpt la ajar..
cpt la ajar..
cpt la ajar..