Tuesday, October 25, 2011

Al Kisah Diet ku yang Hampeh

Salam kawan kawan .

Hari ni dengan azam yang baru , aku kena melatih balik semula diri aku nih agar jangan lagi sentuh nasi . aku kena jogging balik ! tak best betul bila dah balik rumah ni . takde dah teman seperjuangan yang nak cabar aku . takde lagi teman seperjuangan yang nak sama sama ikat perut .

Hari tu lepas balik terengganu . terus timbang kat rumah . hah, amik kau !! turun 8kilogram terus . kau tau apa jadi lepas tu, aku bukannye makin nak diet, aku peginya tibai semua makanan yang aku tak dapat nak sapu time diet tuhh , Ouh NO , skarang dah naik 2 kilogram . betapa sia2nya usaha kau Syafiqa Ezura . aku rasa marah gilo dengan diri aku sekarang ni . Erghh .

Semalam dah promise dengan adik nak jogging kt padang MPSJ, last2 dua2 membungkang tak reti nak bangun . matahari dah terpacak atas kepala baru ktorang sedar dari tidur . bayangkan betapa syioknyee lemak lemak aku nih membiak . bangun tu terus mengadap ayam goreng KFC .nasi lagi . yeahh bagus , amalkan selalu ..

camne eh nak kasi kuat semangat nihh , dah seminggu aku makan nasi nih . lama lama rosak la diet aku huhu .  agak agak kalau malam ni aku tidur tak pasang kipas, berpeluh peluh tu lemak leh cair ke eh ? hehehehe

6 comments:

padin said...

umm, payah juga ye nak motivasikan diri untuk diet.. :D aku pun tak dapat nak disiplinkan diri lagi, pantang nampak nasik.. memang makan lerr.. huu

Liyka said...

emm ,. memang susah la padin . dah makan banyak2 baru nak rasa menyesal . laki takpe gemuk , tak kesah sangat ..

padin said...

hehe penampilan kena jaga juga,bukan perempuan je, laki pon sama

Dee Zahari said...

8kg?

ko start diet bile mase kt ganu?

WOW!

*keep it up la, duk umah jgn makan nasi. hehe

Piqa | Liyka said...

aku kan diet dengan fiq , yg kitorang tak sentuh nasi tuuu . ingat tak ingat tak ?
tapi sekarang dah naik 2 kg . pasal aku melantak macam hantuuu .
hahahha . no more diet dh dee .

Dee Zahari said...

fiq turun bape kilo?

eh, kalo xmakan nasi berat turun ke?

ke ko exercise gak?